Hoe werk ik met eigen acties?

De werkwijze is als volgt:

• Invoeren van de eigen acties
    • Kies op het Dashboard voor Acties, en kies in het Overzicht van Acties de knop Toevoegen

• Vul in het scherm Toevoegen Actie: de Ingangsdatum, de Einddatum en een Omschrijving van de actie
      Doe nu voor elk van de artikelen van de actie:
      - kies de knop Toevoegen, er verschijnt het scherm Toevoegen Artikel Prijs
      - kies de selectie knop achter de EAN Code, er verschijnt het scherm Overzicht van Leverancier Artikelen.

Zoek het gewenste artikel, selecteer de regel met de voorkeursleverancier, en druk op de knop Selecteer.
      - vul in het scherm Toevoegen Artikel Prijs de Inkoopprijs en de Consumentenprijs voor de actie, en druk op OK

Laat dus de ingangsdatum en de einddatum gelijk aan die van de actie.
      Nu kan naar wens nog een artikel worden toegevoegd, of de actie worden opgeslagen met de knop OK.
      Hiermee is de eigen actie toegevoegd.

• Acties versturen naar Point Of Sale
    • Kies op het dashboard voor Exporteren en druk op de knop Exporteren. Nu wordt bepaald of er acties actief zijn geworden, en hiervoor wordt een actieprijs naar de Point Of Sale gestuurd.
      LET OP: wanneer u een actie in de toekomst heeft geaccordeerd, dient u nog een aparte actie uit te voeren op het moment dat de actie is ingegaan, om de actie naar de Point Of Sale te sturen. Dit is nodig, omdat de Point Of Sale geen tijdsmechanisme in de prijs kent.

Van belang is nog om te weten dat een actieprijs met de LEES knop op de Point Of Sale NIET zichtbaar wordt.
      Dit gebeurt wel door het actieartikel te scannen (boek het artikel daarna terug).

• Beëindigen van de acties
    De backoffice weet wanneer een actie eindigt, maar er is dan nog wel een activiteit van u nodig, om de oorspronkelijke prijs weer in de Point Of Sale te zetten;
    Maak dus opnieuw een export naar de Point Of Sale wanneer een actie is beëindigd.

U kunt een actie eerder of later beëindigen, voor 1 of alle artikelen in de actie.
    • Eerder beëindigen voor 1 artikel: kies Acties, zoek het juiste artikel en wijzig de einddatum in de dag van gisteren.
      Er wordt dan automatisch een mutatie aangemaakt met de oorspronkelijke verkoopprijs. Exporteer vervolgens naar de Point Of Sale.

Mocht het wijzigen van de einddatum niet goed werken, verwijder dan de actieprijsregel van het product (via keuze Acties),
      zoek vervolgens het artikel op (via keuze Artikelen), vink de rubriek Exporteren aan bovenaan het scherm, en doe OK.

• Exporteer tenslotte naar de Point Of Sale.

• Automatisch dagelijks versturen van de acties naar Point Of Sale en weegschaal
    Sinds versie 2.04 is het mogelijk om iedere ochtend voor openingstijd automatisch alle prijswijzingen door te sturen naar de Point Of Sale en alle weegschaal-artikelen naar de weegschaal. Indien u dit ook ingeschakeld wil hebben kunt u contact opnemen met servicedesk@DeKassa.nl

• Acties van andere leverancier
    Hoe gaat u om met acties bij een artikel van een leverancier die afwijkt van de leverancier van het artikel: